HU EN DE

Ajándékkártyák

BAHART Joker Kártya és BAHART Ajándékkártya

A Balatoni Hajózási Zrt. – az utazóközönség igényeit felmérve – 2017-ben megújította a hajózással kapcsolatos kedvezményrendszerét és a BAHART kártyatípusok bevezetésével jelentősen szélesítette, bővítette

 • a kedvezménnyel igénybe vehető szolgáltatások körét,
 • a kedvezmények felhasználhatóságának időszakát,
 • a kedvezményeket igénybe vevő utasok, felhasználók körét!

A BAHART kártyák bevezetésével jelentősen bővül a kedvezményesen igénybe vehető szolgáltatások köre, hiszen a kártyaegyenleg a kompközlekedés mellett bármely menetrendi, séta-, főidényi tematikus programhajóra, sőt a gyorshajókra is felhasználható!

A megváltott kártyaegyenleg a vásárlástól számított következő év december 31-ig használható fel. Ezzel jelentősen növekedett a kedvezmény felhasználhatóságának időszaka.

Az eddigi kedvezményrendszerhez képest bővül a felhasználók köre is. Egyrészt kedvezményt tudnak igénybe venni a kevesebbet utazók. Másrészt a BAHART kártyák használata nem kötődik a kártyabirtokos személyéhez, a kártya tulajdonosa ugyanis átadhatja kártyáját felhasználásra másnak (pl. családtag, munkatárs, barát) is.

3 különböző egyenleggel lehet jelenleg kártyát vásárolni: 50e Ft (10 % vagy 15%), 100e Ft (12 % vagy 17%) és 250e Ft (15 % vagy 20%). A kártyaegyenleghez társulnak az utazások során érvényesíthető százalékos kedvezmények, a nagyobb mértékű kedvezményt akkor lehet igénybe venni, ha a kártyaegyenleget Mastercard / Maestro bankkártyával egyenlíti ki a vásárló.

A BAHART kártyák speciális verziója az Ajándékkártya, mely két egyenlegösszeggel (5e Ft / 10e Ft) vásárolható és ennek révén hajózási élmény adható ajándékba.

BAHART Joker Kártya

Utazzon akár 20%* kedvezménnyel egész évben a BAHART kompjain és hajóin Joker Kártya keretét felhasználva!
*Fizessen MasterCard/Maestro bankkártyával és növelje kedvezménye mértékét.

Miért érdemes BAHART Joker és BAHART Joker Plusz kártyát vásárolni?

A Balatoni Hajózási Zrt. – az utazóközönség igényeit felmérve – 2017-ben megújította a hajózással kapcsolatos kedvezményrendszerét és a BAHART kártyatípusok bevezetésével jelentősen szélesítette, bővítette

 • a kedvezménnyel igénybe vehető szolgáltatások körét,
 • a kedvezmények felhasználhatóságának időszakát,
 • a kedvezményeket igénybe vevő utasok körét!

A BAHART a korábbiakban a saját kedvezmények vonatkozásában kizárólag a kompszolgáltatásra biztosított a törzsutasok számára kedvezményes utazási lehetőséget. A társaság vezetése, felismerve az integrált balatoni közlekedési rendszer kialakításában és fejlesztésében rejlő lehetőségeket, a kedvezményrendszert kiterjesztette a személyhajózás szolgáltatásaira is 2017 évtől. Már eddig is számos olyan utast szállítottak a személyhajók, akik a szolgáltatást rendszeresen, vagy évente több alkalommal vették igénybe. Mindeddig ezt a hűséget a társaság nem tudta megfelelő módon honorálni, és a rendszeresen utazók a normál személyhajó díjakat fizették meg utazásaik során. A BAHART kártyák bevezetésével jelentősen bővül a kedvezményesen igénybe vehető szolgáltatások köre, hiszen a kártyaegyenleg bármely menetrendi, séta-, főidényi tematikus programhajóra, sőt a gyorshajókra is felhasználható!

Az új, BAHART kártyás kedvezményrendszerrel megszüntetett korábbi komp bérleteket csak a vásárlás évében lehetett felhasználni, így számos bérletes került abba kellemetlen helyzetbe az év végén, hogy az előre megváltott kompátkeléseket végül mégsem tudta leutazni. A BAHART Kártyák bevezetése erre a helyzetre is megoldást kínál, hiszen a megváltott kártyaegyenleg a vásárlástól számított következő év december 31-ig használható fel. Ezzel jelentősen növekedett a kedvezmény felhasználhatóságának időszaka.

Az eddigi törzsutas bérleteket csak a valóban sokat utazóknak érte meg megvásárolni, hiszen a legkisebb igényelhető egység 40 előre megváltott utat jelentett. A BAHART felmérései ugyanakkor igazolták, hogy sok olyan utazó is van, aki bár mondhatjuk rendszeresen, de ennél mégis kevesebb alkalommal vette igénybe a szolgáltatást éves szinten vagy időszakosan. Kedvezményeket a rendszerből adódóan eddig nem tudtak érvényesíteni. A bevezetett új BAHART kártyák így nekik is kiváló megoldást kínálnak, hiszen a legkisebb egyenleggel rendelkező BAHART kártya megvásárlásával lényegesen kevesebb utazásnál is lehet már kedvezményesen jegyet váltani.

A BAHART célja, hogy a kedvezmények kiterjesztésével tovább bővítse, sőt jelentősen növelje a személyhajókat rendszeresen használók táborát, akik a személyhajókra, mint rendszeres közlekedési alternatívára gondolnak. A megváltott kártyaegyenlegtől és a fizetés módjától függően akár 20% kedvezményt is kaphatnak a BAHART kártyával rendelkező utasok minden egyes komp vagy személyhajó igénybevételnél!

Az igénybe vevők körét tekintve lényeges szempont, hogy a BAHART kártyák használata nem kötődik a kártyabirtokos személyéhez, a kártya tulajdonosa ugyanis átadhatja kártyáját felhasználásra másnak is. Ezáltal a kártyaegyenleget – a minden egyes utazásnál érvényesített kedvezménnyel – akár a családtagok, akár egy-egy cég alkalmazottai, akár a munkatársak, akár a baráti kör tagjai is leutazhatják.

Milyen kedvezményeket kaphat az utas, ha BAHART kártyával váltja ki menetjegyét?

A menetjegyek kiváltásakor érvényesíthető kedvezmény mértéke alapvetően két tényezőtől függ:

 • a megváltott kártyaegyenleg összegétől, illetve
 • a kártyavásárláskor alkalmazott fizetési módtól.

A fenti két tényező egyúttal a kártyatípust is meghatározza. 2017-ben 3 különböző egyenleggel rendelkező kártyatípus került bevezetésre, gondolva a kevesebbet, illetve lényegesen többet utazókra egyaránt. Ennek megfelelően 50.000,- Ft; 100.000,- Ft; és 250.000,- Ft egyenleggel árusít a BAHART kedvezménykártyákat.

Az egyenleghez társulnak az egyes utazások során érvényesíthető százalékos kedvezmények (10%; 12%; 15%), melyeket a kártyaegyenleg csökkentése előtt von le a BAHART a kiegyenlítendő összegből a menetjegyek kiváltásakor.

Köszönhetően a BAHART egyik kiemelt stratégiai partnerének, a Mastercard promóciós kampánya keretében mindegyik kártyaegyenleg esetében további 5% kedvezményt (15%, 17%, 20%) kap a kártyabirtokos minden egyes felhasználásnál! A többletkedvezmény igénybevételéhez pedig nem kell mást tenni, mint a BAHART kártyák megvásárlásakor az egyenleget Mastercard / Maestro bankkártyával kell kiegyenlíteni. A promóciónak köszönhetően így már akár 20%-kal olcsóbban vehető igénybe minden egyes komp- és érintett személyhajó járat.

A kedvezmények tekintetében az is kiemelendő szempont, hogy a kártyán feltüntetett százalékos kedvezményt a menetjegyek kiváltásakor mindig a teljes kiegyenlítendő összegre érvényesítjük, függetlenül a rendelkezésre álló keretösszegtől. Így a kártyaegyenleg legutolsó forintja is felhasználható, ráadásul a kártyaegyenleget meghaladó és készpénzzel, bankkártyával kifizetendő összegre ugyanúgy érvényesíthető a százalékos kedvezmény, mint a kártyaegyenlegre.

Általános vásárlási feltételek

A BAHART Ajándék kártyákat bármely BAHART jegypénztárban meg lehet vásárolni a Balatoni Hajózási Zrt. személyhajó kikötőiben (hajóállomások), illetve a RÉV kikötőiben (Szántód, illetve Tihany) nyitvatartási/üzemeltetési időben. 

A kártya megvásárlásakor a kártyán szereplő összeget (50.000 Ft / 100.000 Ft / 250.000 Ft) kell kifizetni.

Fizetési módként a vásárló az alábbiak közül választhat:

 • készpénz forintban
 • készpénz euroban (a teljes összeget papírpénzzel, adott napi árfolyamon számítva)
 • bankkártya 
  • Amennyiben a BAHART JOKER kártyán feltüntetett teljes keretösszeg MasterCard vagy Maestro bankkártyával kerül kiegyenlítésre, akkor a nagyobb kedvezményt biztosító, ún. JOKER Plusz kártya kerül kibocsátásra a vásárló számára.
 • átutalás (kizárólag elektronikus megrendelésnél, előre fizetéssel)

 

A Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) lehetőséget biztosít a kártya elektronikus megrendelésére is a ertekesites@balatonihajozas.hu e-mail címen. 

Elektronikus megrendelés:

Ebben az esetben a kártyán szereplő keretösszeget átutalással kell kiegyenlíteni a BAHART Erste Bank 11992505-05500873 számú bankszámla számára. Az elektronikusan megvásárolt és átutalással kiegyenlített kártya átvehető személyesen a megadott jegypénztárban nyitva tartási időben, míg a kártya futárszolgálattal történő kézbesítésének kérése esetén szállítási költséget is felszámít a BAHART a szolgáltató díjszabása szerint , mely összeg szintén előre, átutalással egyenlítendő ki.
 

A BAHART kártyák vásárlásakor számviteli bizonylatot  állít ki a Balatoni Hajózási Zrt. a vásárló által megadott adatok alapján a helyszínen. Elektronikus megrendelés esetén a számviteli bizonylatot  a kártyával együtt adja át / postázza (a megadott szállítási címre) társaságunk. A kártyakeret felhasználásakor kérésre az igénybe vett szolgáltatásokról külön számlát állít ki Társaságunk.

 

Általános felhasználási feltételek utasaink számára

A BAHART kártya megvásárlásakor a Balatoni Hajózási Zrt. a kártyán szereplő összeget feltölti az adott vásárló (azonosító adatok: számlázási adatok, kártyasorszám) jegykiadó programban szereplő egyéni folyószámla számára. Ezt követően minden tényleges komp és személyhajó igénybevételnél ez a keretösszeg csökken az adott utazásnál kiegyenlítendő – JOKER kártyánál kedvezményes – összeggel. Tényleges fizetés ekkor már csak abban az esetben történik, ha a fizetendő összeg meghaladja a kártyán még aktuálisan rendelkezésre álló egyenleget.

A még felhasználható kártyaegyenleget minden igénybevétel során a kiállított menetjegyen szerepeltetjük. A kártyán szereplő keretösszeg a kártya megvásárlásának időpontjától számított következő év december 31-ig használható fel. A fentiekben jelzett időpontig fel nem használt keretösszeg elveszik, a kártyát a Balatoni Hajózási Zrt. deaktiválja.

A BAHART kártya (JOKER / JOKER Plusz) bármely komp és személyhajó járatra (menetrendi, séta-, programhajó, gyorshajó, vízi taxi) felhasználható pénztárban történő menetjegy kiváltás során az alábbiakban meghatározott feltételek szerint.

A BAHART kártyán szereplő összeg (kártyaegyenleg) nem váltható át készpénzre, kizárólag a Balatoni Hajózási Zrt. által biztosított utazásra, hajózási szolgáltatásra vehető igénybe.

A BAHART kártya önmagában nem jogosítja fel a tulajdonosát / használóját a kompra, vagy személyhajóra történő felszállásra. Ehhez a BAHART jegypénztárban menetjegyet kell kiváltania az utasnak, mellyel elfogadja a Balatoni Hajózási Zrt. Üzletszabályzatában rögzített utazási feltételeket. Az így kiváltott menetjegy egyúttal az Üzletszabályzatban rögzített biztosítást is tartalmazza az utazó számára. A BAHART kártya nem jogosítja fel a használóját soron kívüli kiszolgálásra.

A nem a Balatoni Hajózási Zrt. szervezésében megvalósuló komp és személyhajó utazásokra, eseményekre, rendezvényekre a BAHART kártya nem használható fel fizetési eszközként. (Pl. rendezvényszervező által szervezett kompkoncertek, céges hajóbérlések, stb.)

BAHART JOKER KÁRTYA:

 • A kártyán szereplő összeg erejéig jelentős kedvezménnyel váltható ki a menetjegy a Balatoni Hajózási Zrt. komp és személyhajó járataira, bármely jegypénztárban nyitvatartási / üzemelési időben az alábbiak szerint:
  • 50.000 Ft-os JOKER kártya esetén minden érintett szolgáltatás 10%
  • 100.000 Ft-os JOKER kártya esetén minden érintett szolgáltatás 12%
  • 250.000 Ft-os JOKER kártya esetén minden érintett szolgáltatás 15% kedvezménnyel vehető igénybe.
 • A BAHART JOKER kártya más kártya- és kuponkedvezménnyel nem összevonható fizetési mód.
 • Csoportos utazásnál a BAHART JOKER Kártya max. 9 főig (csak a személyjegyekre vonatkozóan) használható, illetve kompközlekedésben autóbusszal utazó utasokra és az autóbuszra (gépjármű) nem vehető igénybe.
 • A menetjegy kiváltásakor a végösszegből levonásra kerül a kártyán feltüntetett százalékos kedvezménynek megfelelő összeg, és a kártya egyenlegből ennek megfelelően kerül levonásra az aktuálisan kiegyenlítendő összeg.
 • A BAHART JOKER kártya használata nem kötődik konkrét személyhez, a kártya használatát annak vásárlója átruházhatja más személyre, de a kártyabirtokost a jegypénztárban meg kell neveznie a kártyahasználónak.
 • A jegypénztárban kiadott menetjegyen feltüntetésre kerül a BAHART JOKER kártyán még rendelkezésre álló, további kedvezményes komp és hajózási szolgáltatásra igénybe vehető keretösszeg.
 • Amennyiben a menetjegyvásárlásnál kiegyenlítendő összeg meghaladja a JOKER kártyán még rendelkezésre álló egyenleget, akkor a különbözetet a vásárló készpénzzel / bankkártyával / SZÉP kártyával egyenlítheti ki. A kártyán feltüntetett százalékos kedvezményt ebben az esetben a teljes kiegyenlítendő összegre érvényesítjük, függetlenül a rendelkezésre álló keretösszegtől. A JOKER kártya mellett a maradék összeg kifizetésére viszont csak egy másik kiválasztott fizetési mód vehető igénybe a felsoroltak közül!
 • Amennyiben a teljes keretösszeg felhasználásra kerül menetjegy kiváltására, a Balatoni Hajózási Zrt. a JOKER kártyát bevonja, A kártyabirtokos kérésére és az összeg kiegyenlítése esetén a Balatoni Hajózási Zrt. az eredeti keretösszeggel újra feltölti a JOKER kártyát. Kizárólag a kártyán feltüntetett összeggel vásárolható meg újra a JOKER kártya.
 • Elveszett, ellopott kártyát a Balatoni Hajózási Zrt. nem pótol!

BAHART JOKER Plusz KÁRTYA:

 • Ezt a kártyatípust kizárólag akkor adja ki a Balatoni Hajózási Zrt., amennyiben a kártyán feltüntetett teljes keretösszeg MasterCard vagy Maestro bankkártyával kerül kiegyenlítésre bármely jegypénztárban nyitvatartási / üzemelési időben.
 • A felhasználás feltételei megegyeznek a „BAHART JOKER Kártya” rovatban leírtakkal, a két kártyatípus közötti különbséget kizárólag az igénybe vehető kedvezmény mértéke jelenti az alábbiak szerint:
  • 50.000 Ft-os JOKER Plusz kártya esetén minden érintett szolgáltatás 15%
  • 100.000 Ft-os JOKER Plusz kártya esetén minden érintett szolgáltatás 17%
  • 250.000 Ft-os JOKER Plusz kártya esetén minden érintett szolgáltatás 20% kedvezménnyel vehető igénybe.

 

BAHART Ajándékkártya

Ajándékozzon hajós élményeket szeretteinek!

Élményt adni egyszerűen, kényelmesen a Balatoni Hajózási Zrt. Ajándékkártyáival!

 

Miért érdemes BAHART Ajándékkártyát vásárolni?

Biztos sokaknak okoz fejtörést, hogy jeles alkalmakra (pl. nőnap, anyák napja, névnapok és születésnapok, húsvét, karácsony, házasságkötés, stb.) vajon milyen újdonsággal lepjék meg szeretteiket. 170 éves tradícióval a háta mögött, a BAHART meggyőzően és mindenképpen hitelesen állítja, hogy a balatoni hajózás mindig élményt jelent. Ajándékozzon Ön is egyszerűen és kényelmesen hajós élményt szeretteinek a BAHART Ajándékkártya segítségével!

Vásárolja meg Ön is a BAHART Ajándékkártyák valamelyikét személyesen a BAHART jegypénztáraiban, vagy rendelje meg online az Aji Ajándékkártyák weboldalán. A kártyán szereplő egyenleg (5.000,- Ft / 10.000,- Ft) bármely komp- és személyhajó járatra felhasználható a vásárlástól számított következő év végéig. Az élményhez hajó visz!

Általános vásárlási feltételek

A BAHART Ajándék kártyákat bármely BAHART jegypénztárban meg lehet vásárolni a Balatoni Hajózási Zrt. személyhajó kikötőiben (hajóállomások), illetve a RÉV kikötőiben (Szántód, illetve Tihany) nyitvatartási/üzemeltetési időben. 

A kártya megvásárlásakor a kártyán szereplő összeget (5.000 Ft / 10.000 Ft) kell kifizetni.

Fizetési módként a vásárló az alábbiak közül választhat:

 • készpénz forintban
 • készpénz euroban (a teljes összeget papírpénzzel, adott napi árfolyamon számítva)
 • bankkártya

A Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) lehetőséget biztosít a kártya online megvásárlására is a https://ajikartyak.hu/bahart weboldalon.
 

A BAHART kártyák vásárlásakor számviteli bizonylatot  állít ki a Balatoni Hajózási Zrt. a vásárló által megadott adatok alapján a helyszínen. Elektronikus megrendelés esetén a számviteli bizonylatot  a kártyával együtt adja át / postázza (a megadott szállítási címre) társaságunk. A kártyakeret felhasználásakor kérésre az igénybe vett szolgáltatásokról külön számlát állít ki Társaságunk.

 

Általános felhasználási feltételek

A BAHART kártya megvásárlásakor a Balatoni Hajózási Zrt. a kártyán szereplő összeget feltölti az adott vásárló (azonosító adatok: számlázási adatok, kártyasorszám) jegykiadó programban szereplő egyéni folyószámla számára. Ezt követően minden tényleges komp és személyhajó igénybevételnél ez a keretösszeg csökken az adott utazásnál kiegyenlítendő összeggel. Tényleges fizetés ekkor már csak abban az esetben történik, ha a fizetendő összeg meghaladja a kártyán még aktuálisan rendelkezésre álló egyenleget.

A még felhasználható kártyaegyenleget minden igénybevétel során a kiállított menetjegyen szerepeltetjük. A kártyán szereplő keretösszeg a kártya megvásárlásának időpontjától számított következő év december 31-ig használható fel. A fentiekben jelzett időpontig fel nem használt keretösszeg elveszik, a kártyát a Balatoni Hajózási Zrt. deaktiválja.

A BAHART kártya bármely komp és személyhajó járatra (menetrendi, séta-, programhajó, gyorshajó, vízi taxi) felhasználható pénztárban történő menetjegy kiváltás során az alábbiakban meghatározott feltételek szerint.

A BAHART kártyán szereplő összeg (kártyaegyenleg) nem váltható át készpénzre, kizárólag a Balatoni Hajózási Zrt. által biztosított utazásra, hajózási szolgáltatásra vehető igénybe.

A BAHART kártya önmagában nem jogosítja fel a tulajdonosát / használóját a kompra, vagy személyhajóra történő felszállásra. Ehhez a BAHART jegypénztárban menetjegyet kell kiváltania az utasnak, mellyel elfogadja a Balatoni Hajózási Zrt. Üzletszabályzatában rögzített utazási feltételeket. Az így kiváltott menetjegy egyúttal az Üzletszabályzatban rögzített biztosítást is tartalmazza az utazó számára. A BAHART kártya nem jogosítja fel a használóját soron kívüli kiszolgálásra.

A nem a Balatoni Hajózási Zrt. szervezésében megvalósuló komp és személyhajó utazásokra, eseményekre, rendezvényekre a BAHART kártya nem használható fel fizetési eszközként. (Pl. rendezvényszervező által szervezett kompkoncertek, céges hajóbérlések, stb.)

 • A kártyán szereplő összeg (5.000 Ft / 10.000 Ft) erejéig (illetve szükség szerint a maradék összeg helyszíni kiegyenlítésével) váltható ki a menetjegy a Balatoni Hajózási Zrt. komp és személyhajó járataira, bármely jegypénztárban nyitvatartási / üzemelési időben.
   
 • Minden érvényben lévő más kártya- és kuponkedvezménnyel összevonható ez a fizetési mód. Az aktuális kártyakedvezmények és egyéb menetdíj kedvezmények itt találhatók:
   
 • A menetjegy kiváltásakor az adott kedvezmény jogosultságának igazolása alapján az Ajándék kártyával kiegyenlítendő összegből levonásra kerülnek a kedvezmények.
   
 • A jegypénztárban kiadott menetjegyen feltüntetésre kerül a BAHART Ajándék kártyán még rendelkezésre álló, további komp és hajózási szolgáltatásra igénybe vehető keretösszeg.
   
 • Amennyiben a menetjegyvásárlásnál kiegyenlítendő összeg meghaladja az Ajándék kártyán még rendelkezésre álló egyenleget, akkor a különbözetet a vásárló készpénzzel / bankkártyával egyenlítheti ki. Az Ajándék kártya mellett, a maradék összeg kifizetésére csak egy másik kiválasztott fizetési mód vehető igénybe a fent felsoroltak közül!
   
 • Amennyiben a teljes keretösszeg felhasználásra kerül menetjegy kiváltására, a Balatoni Hajózási Zrt. az Ajándék kártyát bevonja. A kártyabirtokos kérésére és az összeg kiegyenlítése esetén a Balatoni Hajózási Zrt. az eredeti keretösszeggel újra feltölti az Ajándék kártyát. Kizárólag a kártyán feltüntetett összeggel vásárolható meg újra az Ajándék kártya.
   
 • A BAHART Ajándék kártya használata nem kötődik konkrét személyhez, a kártya használatát a vásárló átruházhatja más személyre.
   
 • Elveszett, ellopott kártyát a Balatoni Hajózási Zrt. nem pótol!