HU EN DE

Minőségügy és környezetvédelem

A Balatoni Hajózási Zrt. környezettudatos minőségpolitikája

A Balatoni Hajózási Zrt. folyamatosan törekszik a Balatonon térségben élvonalbeli szerep megtartására és növekvő részesedés megszerzésére a hajózás, révközlekedés, vitorlás kikötő üzemeltetés, belvízi hajó tervezés, építés, karbantartás valamint vízépítési műtárgy tervezés-építés területén.

Jelszavunk a szolgáltatásaink területén:

„HA BALATON, AKKOR HAJÓZÁS”

Működési kultúránk kulcseleme az „elsőre jól elvégezni” elv érvényesítése.

Ennek érdekében olyan hatékony integrált (minőség- és környezet-) irányítási rendszert vezettünk be, működtetünk, és folyamatosan fejlesztünk, amely garantálja a személy- és teherhajózási, révközlekedési, vitorlás kikötő üzemeltetési, belvízi hajókarbantartási valamint vízépítési műtárgy tervezési-építési tevékenységeink állandó, kiemelkedő minőségét, megrendelőink, utasaink megelégedettségét:

 a kifogástalan, pontos, korszerű és biztonságos révközlekedési, belvízi személy- és teherhajózási tevékenységet,

 a magas színvonalú és szigorúan ellenőrzött belvízi hajótervezési, építési, karbantartási tevékenységet,

 a vitorlás kikötők kiemelkedő és európai színvonalú üzemeltetését,

 a hajóparkunk, kikötőink és szolgáltatásaink folyamatos fejlesztését,

 a vízépítési műtárgy tervezési-építési tevékenységünk maradéktalan megfelelését a környezeti és a szakmai követelményeknek,

 a munkatársaink képzését, a szakmai fejlődéssel való folyamatos lépéstartást és az utas centrikus szemléletét,

 minden tevékenységünkben kiemelt figyelmet fordítunk a környezetünk megóvására, a környezeti károk megelőzésére.

Meghatároztuk főbb minőségcéljainkat, a hajóparkunk, a kikötőink, a vitorlás kikötők, a hajóépítés és vízi műtárgy építés folyamatos fejlesztését, a közlekedés és üzemeltetés biztonságának fokozását, a szakmai felkészültség - képzettség, a vevői megelégedettség növelését, a környezeti károk minimalizálását.

Feladatainkat az utasaink, vevőink, megrendelőink követelményeinek és a Zrt. céljainak a teljesítésével, az üzleti partnerek és a társadalom elvárásainak megfelelően végezzük.