2021-03-11

Április 2-től továbbra is 40 percenként járnak a kompok

igazodva az este nyolc órai hazaérkezési szabályhoz Szántódrévből 6.40-18.40, Tihanyrévből 7.00-19.00 között.

Tájékoztatjuk kedves utasainkat, hogy igazodva a kormány járványügyi intézkedéseihez, az este nyolc órai hazaérkezési szabályhoz április 2-től nem változik a menetrend, így kompjárataink továbbra is változatlan módon Szántódrévből 6.40-18.40 óra között, Tihanyrévből 7:00-19:00 óra között indulnak, 40 percenként

A kompjáratokat szükség esetén a menetrend felfüggesztésével sűrítjük! 

További kompközlekedéssel kapcsolatos információk elérhetők a Szántód-Tihany kompjárat oldalunkon.

 

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a járványügyi helyzet alakulása, illetve a hatályban lévő kormányrendelet alapján a BAHART kompokon az alábbi kiegészítő utazási feltételek kerültek bevezetésre: 

  • A tömegközlekedési eszközökhöz hasonlóan, a kompok fedélzetén (a zárt és nyitott utasterekben egyaránt), valamint a kikötők teljes területén – a 6. életévét be nem töltött kiskorúak kivételével – mindenki számára kötelező az orrot és szájat eltakaró maszk (orvosi maszk, munkavédelmi maszk, illetve textil vagy más anyagból készült maszk) viselése. A kellemetlenségek elkerülése céljából arra kérjük az utasokat, hogy a maszk beszerzéséről mindenki előzetesen maga gondoskodjon, mivel maszkot a pénztárakban nem árusítunk.
  • Javasoljuk, hogy a kompot igénybe vevő utasaink az utazás alatt ne szálljanak ki a gépjárműveikből!
  • Azt az utast, aki a komp fedélzetén nem az előírásoknak megfelelően viseli maszkját, a hajó személyzete felszólítja a helyes használatra. Amennyiben az utas a felszólításnak nem tesz eleget, úgy BAHART az érintett utast a hatályos Díjszabásban szereplő pótdíj megfizetésére kötelezheti, valamint az utazásból ki is zárhatja. Szükség esetén Társaságunk rendőri intézkedést is kezdeményezhet.
  • A BAHART felhívja utasai figyelmét, hogy az ajánlott, egymástól számított 1,5 méteres távolságot a kikötőben, a pénztáraknál és a kompok fedélzetén is – az egy háztartásban élők kivételével – tartsák be.
  • Továbbra is kérjük, hogy mellőzék a készpénzben történő fizetést, a jegyek kiváltásakor használják bankkártyájukat!

Kérjük utasaink megértését és együttműködését! Vigyázzunk egymásra!