2021-04-01

Indul a 175. jubileumi hajózási szezon!

Beköszöntött a tavasz, indul a 175. jubileumi évi hajózási szezon!

Indul a 175. jubileumi évi hajózási szezon!

A Balatoni Hajózási Zrt. a hagyományoknak megfelelően nagyszombaton, április 3-án elindítja idei első menetrend szerinti és sétahajóit.

A 2021-es balatoni szezonban a tradíció és modernizáció jegyében meglepetés programsorozattal, látványos eseményekkel, felújított hajókkal ünnepeljük veletek a balatoni hajózás 175. jubileumát!

Az ünnepi szezon kezdetével az év minden napján üzemelő kompszolgáltatás mellett, április 3-tól hétvégente már hajóval is lehetőségetek lesz egy-egy élményteli, bakancslistás kirándulás tervezésére a Balaton települései között. Ha esetleg a túrázás és a kirándulás mellett a Magyar Tenger közepén szeretnétek a panorámában gyönyörködni, akkor több kikötőben is lehetőség lesz felszállni egy sétahajóra.

A Balaton északi és déli partját összekötő kirándulójáratok az áprilisi hétvégéken napi 4 alkalommal közlekednek majd Siófok-Balatonfüred-Tihany és Fonyód-Badacsony útvonalakon, emellett Siófokon, Balatonfüreden, Badacsonyban és Keszthelyen elindulnak a sétahajók is a húsvéti hétvégétől.  Májustól újabb kikötők kapcsolódnak majd be, a hét valamennyi napján.  A kedvelt programhajók a nyári főszezonban lesznek elérhetőek. 

Igazodva a kormány járványügyi intézkedéseihez, az este nyolc órai hazaérkezési szabályhoz, kompjárataink április 2-től továbbra is Szántódrévből 6.40-18.40 óra között, Tihanyrévből 7:00-19:00 óra között 40 percenként indulnak. A kompjáratokat szükség esetén a menetrend felfüggesztésével sűrítjük!

Az idei évi menetrend a főoldalon a hajózási lehetőség keresőben megtalálható, illetve olvasható formátumban itt a Menetrendfüzetben is elérhető!

2021-ben számos újdonsággal és változatlan jegyárakkal várunk titeket!

Több hajó megújult külsővel vár benneteket a fedélzetén, melyek multimédiás eszközein a balatoni hajózás 175 éves történelmét és a Balaton-parti települések látnivalóit, szolgáltatásait bemutató kisfilmeket nézhettek és hallgathattok meg.

A jegypénztárakban pedig továbbra is megvásárolható a BAHART kártya több típusa, melyek jelentős kedvezményt biztosítanak számotokra a jegyek árából. Természetesen figyelve a biztonságotokra olyan utazási feltételeket alakítottunk ki az idei évre is, melyek a járványügyi helyzethez és a kormányzati intézkedésekhez teljes mértékben igazodnak.

A komfortos hajózás élménye mellett pedig az idei évben színes rendezvényekkel, akciókkal, nyereményjátékokkal készülünk nektek, amint a járványügyi helyzet lehetővé teszi. A programsorozat elemeiről külön adunk majd tájékoztatást, ízelítőül egyet már most megosztunk veletek:

Kültéri fotókiállítást szervezetünk nektek a balatoni hajózás 175 évéről, melynek során bepillantást nyerhettek a hajózás történetébe!

2021. április 1-október 23-ig 3 kikötőben – Siófokon, Balatonfüreden és Badacsonyban - kültéri fotókiállításon mutatjuk be az elmúlt 175 év főbb eseményeit a balatoni hajózással kapcsolatban, mely kiállítási anyag szűkebb verzióját megjelenítjük egyes személyhajók belső terében és az utastájékoztató eszközökön is. 

 

A biztonságos és kényelmes utazáshoz összegyűjtöttük, és kérjük az alábbi feltételekre figyeljetek:

A kialakult járványügyi helyzethez alkalmazkodva visszavonásig az alábbi átmeneti utazási feltételek vannak érvényben:

  • A hajók zárt és nyitott utastereiben, fedélzeti részein, valamint a kikötők területén kötelező az orrot és szájat eltakaró szájmaszk viselése, ennek hiányában a pénztárosok megtagadhatják a jegykiadást, a személyzet pedig a hajóra történő felszállást. Szájmaszkot a pénztárakban nem árusítanak.
  • Az egymástól számított 1,5 méteres távolságot a kikötőben, a pénztáraknál és a hajók fedélzetén is – az egy háztartásban élők kivételével – be kell tartani.
  • A hajókon szállítható utasok számát korlátozott, hogy a távolságtartás feltételei biztosítottak legyenek.
  • A megváltott menetjegyek kizárólag a jegyen szereplő, adott időpontra szóló utazásnál használhatók fel, ugyanazon útvonalon korábbi vagy későbbi járatra nem érvényesek - az utasok számának tervezhetősége miatt.
  • A települések között közlekedő menetrendi járatokra javasolt retúrjegyek vásárlása, az ismételt pénztári sorban állás elkerülése érdekében.
  • A BAHART arra kéri utasait, lehetőleg kerüljék a készpénzes fizetést, ezzel is növelve a biztonságot.
  • Az érvényben lévő járványügyi előírásoknak megfelelően a hajókon a büfészolgáltatás egyelőre nem elérhető, amint a szabályozás lehetővé teszi megnyitnak a hajóbüfék.

A BAHART folyamatosan nyomon követi a kormányzati rendelkezéseket és előírásokat, ennek mentén biztosítja a személyhajózási és kompközlekedés szolgáltatást. Ezekről, és az adott napi aktuális járatindulási időpontokról a társaság hivatalos honlapján (www.bahart.hu) érdemes rendszeresen tájékozódni. Az utazóközönség gyors és szakszerű tájékoztatása céljából a BAHART Ügyfélközpont (+36 84 30 050) is rendelkezésére áll.

Az élményhez hajó visz: a BAHART mindenkit szeretettel vár a fedélzetre 2021-ben is!