2020-05-07

Kompmenetrend változás május 8-tól!

2020. május 8. és május 28. között már 40 percenként indulnak a kompok!

A BAHART a koronavírus járvány miatt kialakult egészségügyi vészhelyzetre való tekintettel 2020. március 24-től visszavonásig átmeneti utazási feltételekkel biztosítja kompszolgáltatását. 2020. május 8-tól (péntek) a kompok menetrendje az alábbiak szerint módul.

A 2020. május 8. és május 28. közötti időszakban az aktuális járatindulás és napi üzemelési időszak a következők szerint biztosított:

  • Szántódrév kikötőből 6.40 és 19.20 óra között 40 percenként,

  • Tihanyrév kikötőből pedig 7.00 és 19.40 óra között 40 percenként indulnak a kompjáratok.

A Társaság a menetrend változtatás jogát fenntartja! A kompjáratokat szükség esetén a menetrend felfüggesztésével sűrítjük! 

 

A Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) a koronavírus járvány miatt kialakult egészségügyi vészhelyzetre való tekintettel 2020.03.24-től visszavonásig átmeneti utazási feltételekkel biztosítja kompszolgáltatását.

A járványügyi helyzet új fázisba lépésével, igazodva a központi kormányzati intézkedésekhez, 2020. május 4-től (hétfő) a Társaság módosította korlátozó rendelkezéseit.

2020. május 4-től a kompközlekedés vonatkozásában visszavonásig életbe lépő intézkedések a következők:

  • A BAHART ismét elérhetővé teszi kompszolgáltatását a motoros, kerékpáros és gyalogos utasai számára.
  • A tömegközlekedési eszközökhöz hasonlóan, a kompok fedélzetén is kötelező a szájmaszk viselése, illetve az előírt minimális 1,5 méteres távolságtartás egymástól.
  • A gépjárművel utazók a jegyváltás és utazás ideje alatt kiszállhatnak a gépjárműből szájmaszk (vagy az azt helyettesítő kendő, sál) kötelező viselésével és az előírt távolságtartás betartásával.

A Társaság további, 2020.03.24-én életbe léptetett átmeneti rendelkezései a kompszolgáltatás tekintetében továbbra is érvényben maradnak.

Mosdóhasználatra kompjaink fedélzetén továbbra sincs lehetőség, a kompok zárt utasterét az utazók nem használhatják. A BAHART szem előtt tartva az utazóközönség, valamint a munkatársak egészségének védelmét, továbbra is kéri az utasok közreműködését, hogy a jegyek megváltásakor körültekintően járjanak el, mellőzék a készpénzben történő fizetést és lehetőség szerint használják érintős bankkártyájukat!

A Balatoni Hajózási Zrt. folyamatosan figyelemmel kíséri a koronavírus járvánnyal kapcsolatos kormányzati intézkedéseket, és ennek megfelelően dönt az aktuális utazási feltételekről. Az életbe lépő módosításokról Társaságunk naprakész tájékoztatást nyújt hivatalos honlapján (www.bahart.hu), illetve közösségi média felületein.