2020-07-17

Menetrendváltozás július 20-tól

Július 20. hétfőtől változik a menetrend és több sétahajó járat indulási időpontja is a Balaton nyugati medencéjében.

Felhívjuk kedves Utasaink figyelmét, hogy július 20. hétfőtől a Balaton nyugati medencéjében módosul a településeket összekötő menetrendi hajójáratok útvonala, valamint több kikötőben a sétahajók indulási időpontja is változik.

Új hajójárat közlekedik majd a hét minden napján Balatonmáriafürdő-Keszthely-Balatongyörök-Szigliget-Badacsony települések között mindkét irányban napi egy alkalommal. Ezáltal Balatonmáriafürdőről közvetlenül el lehet majd jutni hajóval a népszerű célállomások közül akár Keszthelyre, akár Badacsonyba is, ahol több órás kirándulást is tervezhetnek az odalátogatók a látnivalók felkeresésével. Ugyan a több kikötőt érintő útvonal bevezetésével a menetidő meghosszabbodik, de jó hír, hogy az eddig alkalmazott jegyárak megmaradnak az érintett települések között. Ennek megfelelően Balatonmáriafürdő-Balatongyörök között az I. díjzóna, míg Balatonmáriafürdő-Badacsony között továbbra is a II. díjzóna árai szerint kell majd megvásárolni a menetjegyeket.

Azoknak, akik Balatonmáriafürdőről gyorsabban szeretnék majd elérni hajóval Badacsonyt, szíves figyelmükbe ajánljuk a szomszédos fonyódi kikötőt, ahonnan sűrűbb menetrend szerint közlekednek hajójárataink.

A települési járatokat érinti még, hogy új hajójárat indul Badacsony-Szigliget-Balatongyörök-Szigliget-Badacsony útvonalon, így akár Badacsonyból, akár Fonyódról is - badacsonyi átszállással -  elérhetővé válik a két északi parti település egy rövidebb kirándulás erejéig. 

A változtatásoknak köszönhetően – új indulási időpontokat bevezetve – a hét 6 napján lesz lehetőség sétahajózásra Balatonmáriafürdőn az eddigi heti 3 alkalom helyett, és továbbra is megmarad a Varázshajó szolgáltatás a pénteki napokon 19.00 órától. Módosul a sétahajók indulási időpontja a balatongyöröki kikötőből is.

Az új indulási időpontok megtekintéséhez használd a főoldalunkon található hajózási lehetőség keresőt.