HU EN DE
2019-07-11

Orgonák éjszakája a Balatonon is

Az Orgonák éjszakája alkalmával július 20-án délelőtt 11 órától egész nap Révész Sándor orgonajátéka varázsolja el a hajózó közönséget a Balaton vizén!

Szombaton vízre száll a hangszerek királynője!

Balatoni Hajózási Zrt. együttműködésével a Siófok Balatonfüred között közlekedő Siófok katamarán utasainak különleges élményben lehet részük. Az Orgonák éjszakája alkalmával július 20-án délelőtt 11 órától egész nap Révész Sándor orgonajátéka varázsolja el a hajózó közönséget a Balaton vizén. 

Az Orgonák éjszakája első alkalommal kerül megrendezésre Magyarországon. Július 20-án országszerte szólal meg a hangszerek királynője a Filharmónia Magyarország szervezésében.

A Filharmónia Magyarország hagyományteremtő céllal megrendezi az Orgonák éjszakája elnevezésű országos zenei eseményét július 20-án. A cél, felhívni a figyelmet az orgonához kapcsolódó zenei élmények kimagasló kultúraformáló erejére, valamint az, hogy értékes ismereteket közvetítsen a hangszer történelmével, működésével, építésével és jövőjével kapcsolatosan. A központilag szervezett nagy koncertek mellett lehetőség nyílik saját szervezésű, orgonához kapcsolódó események társulására is a fővárosban és vidéken egyaránt.

 

A regisztrált események elérhetők itt: http://orgonapont.hu/orgonak-ejszakaja/regisztralt-esemenyek/