2020-09-13

Széchenyi 2020

Hajózási Technikus és egyéb versenyképességnövelő képzések a BAHART-nál

A Balatoni Hajózási ZRT. (BAHART) jogelődjét 1846-ban alapították, gróf Széchenyi István kezdeményezésének köszönhetően. Cégünk tulajdonában és üzemeltetésében van a Balaton 22 legfrekventáltabb közforgalmú kikötője, melynek az érintett települések kedvelt idegenforgalmi látványosságai is egyben.

A BAHART vezetése célul tűzte ki, hogy dinamizáló szerepet töltsön be a régió idegenforgalmi életében, és szolgáltatásaival összekösse a Balaton parti településeket, illetve azok látnivalóit, valamint rendezvényeit, eseményeit.

A Balatoni Hajózási Zrt. egy tradicionális vállalat, mely immár 170 éve szállítja a vendégeket a Balaton vizén. Évtizedek óta a Balaton Régió egyik legmeghatározóbb vállalkozása. Tevékenysége nagy részben a turisztikai piacra koncentrálódik, azzal szorosan összefügg. A Balaton Régiót érintő mind három megyében (Somogy, Veszprém, Zala) jelen van. Tulajdonosai a Balaton Régió közforgalmú személyhajó kikötővel rendelkező önkormányzatai, de tevékenységéből adódóan szoros kapcsolatokat ápol az üdülőkörzet összes önkormányzatával, egyéb turisztikai szervezetekkel és civil szerveződésekkel, gazdasági társaságokkal, idegenforgalommal foglalkozó cégekkel is.

Az elmúlt 170 év alatt a cég a balatoni turizmus alappillérévé vált. Mottója, miszerint: "Ha Balaton, akkor hajózás!" is ezt hivatott kifejezni.Társaságunk a legnagyobb hajózási cég a Balatonon, legfőbb tevékenységi köreink: a személyhajózás, a kompközlekedés és a vitorláskikötők üzemeltetése.

Társaságunk számára nagyon fontos az utánpótlásnevelés, különös tekintettel a megfelelő szakmai ismeretekkel bíró hajós szakemberek képzése.

Az állam által elismert Hajózási technikus szakképesítésre történő felkészítés során a képzésben résztvevők, képesek lesznek, részt vesz a hajó és úszómunkagép gépházi és fedélzeti munkájában, a hajó és úszómunkagép állagmegóvási, karbantartási, javítási munkáiban, valamint a napi tevékenységben, vízi létesítmény építésben. Képesek lesznek a szolgálati beosztást az utasítások alapján ellátni, továbbá német vagy angol nyelven, alapszinten kommunikálni. El tudják látni önállóan a vízből mentést, és képesek lesznek elsősegélyt nyújtani és újra éleszteni.

Támogatás részletei:

  • a kedvezményezett neve, Balatoni Hajózási Zártkörűen Működő Részvénytársaság
  • a projekt címe, Hajózási technikus szakképesítésre történő felkészítés és egyéb versenyképességnövelő képzések a BAHART Zrt.-nél
  • a szerződött támogatás összege, 11 423 650
  • a támogatás mértéke (%-ban), 100
  • a projekt tartalmának bemutatása, Hajózási technikus szakképesítésre történő felkészítés és excel kezelési ismeretek képzés biztosítása
  • a projekt tervezett befejezési dátuma (ha megvalósult, akkor a tényleges befejezés),  2019.10.21.
  • projekt azonosítószáma. GINOP-6.1.5-17-2018-00162