2020-03-16

Tájékoztatás a koronavírus-járvány kapcsán 

Tájékoztatás a koronavírus-járvány kapcsán Társaságunk által eszközölt intézkedésekről

Tisztelt Utasaink!

Tájékoztatunk Benneteket, hogy a koronavírus-járvány kapcsán Társaságunk az alábbi intézkedéseket eszközöli:

A Balatoni Hajózási Zrt. összeállította pandémiás megelőző intézkedési tervét. Ennek megfelelően folyamatosan tájékoztatjuk saját munkatársainkat és az utazóközönséget is a tudnivalókról, teendőkről. Pénztárainkban és a helyszíni hirdető tábláinkon több nyelven is elérhető a járvánnyal kapcsolatos hivatalos kormányzati tájékoztató anyag.

Az intézkedési terv rögzíti a Társaság által kidolgozott reagálási tervet a pandémia megelőzésére, a pandémia következményeinek csökkentésére.

A Balaton két partja közötti, komppal történő utazás egy közlekedési formának minősül. Ebből kifolyólag jelenleg még nincsen a kormányzati rendelkezésekben ehhez kapcsolódó kifejezetten nevesített olyan kötelezettségünk, ami korlátozást jelentene a szolgáltatás biztosításában és igénybevételében. 

Szem előtt tartva az utazóközönségünk, valamint kollégáink egészségének védelmét, a járványügyi kockázat csökkentésének érdekében kérjük, hogy a kompot igénybevevő utasaink utazásuk alatt lehetőség szerint ne szálljanak ki gépjárműveikből. Egyúttal kérjük utasaink közreműködését a tekintetben, hogy a jegyek kiváltásakor éljenek a bankkártyás fizetés lehetőségével, a készpénzhasználat mellőzése érdekében.

Fentiek mellett fokozott fertőtlenítési szabályokat vezettünk be, fertőtlenítő kézmosók kihelyezésével a pénztáros munkatársak számára, valamint a kompok illemhelyiségeiben is.

Mindannyiunk egészségének megőrzése érdekében a BAHART Ügyfélközpontban a személyes ügyfélfogadás átmenetileg szünetel. Kérjük, hogy az ügyintézésben a telefonos és az e-mailes kommunikációt szíveskedjetek választani. Munkatársaink továbbra is elérhetők a 06 84 310 050-es telefonszámon, illetve az ugyfelszolgalat@bahart.hu és a marina@bahart.hu e-mail címen.

A Társaság pandémiás vezető csoportja folyamatosan követi az eseményeket, és az intézkedési tervben rögzített feladatokat szükség szerint végrehajtja.