2020-12-21

Ünnepi kompmenetrend

Decemberi és januári ünnepnapokon érvényes menetrend

Tájékoztatjuk kedves Utasainkat, hogy az alábbi decemberi és januári ünnepnapokon a következők szerint közlekednek kompjaink: 

  • December 24-én és 31-én Szántódról 7:00 – 15:00, Tihanyból 7:15 – 15:15 között,

  • Január 1-jén Szántódról 10:00 – 17:00, Tihanyból 10:15 – 17:15 között óránként indulnak a kompjáratok.

Békés, boldog karácsonyi ünnepeket és sikerekben gazdag új évet kívánunk!

A fenti ünnepnapok kivételével 2020. november 16. és 2021. febuár 18. között pedig téli menetrend van érvényben a következők szerint: Szántódról 7:00-17.00-ig, Tihanyból pedig 7:15-17.15-ig 60 percenként indulnak kompjárataink. 

Tájékoztatjuk kedves Utasainkat, hogy a kompjáratokat szükség esetén a menetrend felfüggesztésével sűrítjük! 

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a járványügyi helyzet alakulása, illetve a hatályban lévő kormányrendelet alapján a BAHART kompokon az alábbi kiegészítő utazási feltételek kerültek bevezetésre: 

  • A tömegközlekedési eszközökhöz hasonlóan, a kompok fedélzetén (a zárt és nyitott utasterekben egyaránt) – a 6. életévét be nem töltött kiskorúak kivételével – mindenki számára kötelező az orrot és szájat eltakaró maszk (orvosi maszk, munkavédelmi maszk, illetve textil vagy más anyagból készült maszk) viselése. A kellemetlenségek elkerülése céljából arra kérjük az utasokat, hogy a maszk beszerzéséről mindenki előzetesen maga gondoskodjon, mivel maszkot a pénztárakban nem árusítunk.
  • Javasoljuk, hogy a kompot igénybe vevő utasaink az utazás alatt ne szálljanak ki a gépjárműveikből!
  • Azt az utast, aki a komp fedélzetén nem az előírásoknak megfelelően viseli maszkját, a hajó személyzete felszólítja a helyes használatra. Amennyiben az utas a felszólításnak nem tesz eleget, úgy BAHART az érintett utast a hatályos Díjszabásban szereplő pótdíj megfizetésére kötelezheti, valamint az utazásból ki is zárhatja. Szükség esetén Társaságunk rendőri intézkedést is kezdeményezhet.
  • A BAHART felhívja utasai figyelmét, hogy az ajánlott, egymástól számított 1,5 méteres távolságot a kikötőben, a pénztáraknál és a kompok fedélzetén is – az egy háztartásban élők kivételével – tartsák be.
  • Továbbra is kérjük, hogy mellőzék a készpénzben történő fizetést, a jegyek kiváltásakor használják bankkártyájukat!

Kérjük utasaink megértését és együttműködését! Vigyázzunk egymásra!