A BAHART az alábbi tájékoztatást adja a koronavírus okozta vészhelyzettel kapcsolatos aktuális intézkedéseiről:
2020-05-07

Kompmenetrend változás 2020. május 8-tól

2020. május 8-tól (péntek) módosul a kompok menetrendje.

SAJTÓHÍR

KOMPMENETREND VÁLTOZÁS MÁJUS 8-TÓL!

A BAHART a koronavírus járvány miatt kialakult egészségügyi vészhelyzetre való tekintettel 2020. március 24-től visszavonásig átmeneti utazási feltételekkel biztosítja kompszolgáltatását.

2020. május 8-tól (péntek) a kompok menetrendje az alábbiak szerint módul.

A 2020. május 8. és május 28. közötti időszakban az aktuális járatindulás és napi üzemelési időszak a következők szerint biztosított:

• Szántódrév kikötőből: 6.40 és 19.20 között 40 percenként indul a komp.
  • Tihanyrév kikötőből: 7.00 és 19.40 között 40 percenként indul a komp.

A kompjáratokat szükség esetén a menetrend felfüggesztésével sűrítjük.

2020. május 4-től a kompközlekedés vonatkozásában visszavonásig alkalmazott intézkedések a következők:

• A BAHART ismét elérhetővé tette kompszolgáltatását a motoros, kerékpáros és gyalogos utasai számára.
  • A tömegközlekedési eszközökhöz hasonlóan, a kompok fedélzetén is KÖTELEZO A SZÁJMASZK VISELÉSE, illetve az előírt minimális 1,5 MÉTERES TÁVOLSÁGTARTÁS EGYMÁSTÓL.
  • A gépjárművel utazók a jegyváltás és utazás ideje alatt kiszállhatnak a gépjárműből szájmaszk vagy az azt helyettesítő kendő, sál kötelező viselésével és az előírt távolságtartás betartásával.

A Társaság további, 2020. március 24-én életbe léptetett átmeneti rendelkezései a kompszolgáltatás tekintetében továbbra is érvényben maradnak:

• Mosdóhasználatra kompjaink fedélzetén továbbra sincs lehetőség.
  • Továbbra is kérjük, hogy mellőzék a készpénzben történő fizetést, a jegyek kiváltásakor használják bankkártyájukat!

A Balatoni Hajózási Zrt. folyamatosan figyelemmel kíséri a koronavírus járvánnyal kapcsolatos kormányzati intézkedéseket, és ennek megfelelően dönt az aktuális utazási feltételekről. Az életbe lépő módosításokról Társaságunk naprakész tájékoztatást nyújt hivatalos honlapján (www.bahart.hu), illetve közösségi média felületein.

Sajtókapcsolattartó:
Dobos Döniz - PR munkatárs