2020-05-03

Május 4-től változnak a kompközlekedés utazási feltételei!

A járványügyi helyzet új fázisba lépésével, igazodva a központi kormányzati intézkedésekhez, 2020. május 4-től (hétfő) a Társaság módosítja korlátozó rendelkezéseit.

A Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) a koronavírus járvány miatt kialakult egészségügyi vészhelyzetre való tekintettel 2020.03.24-től visszavonásig átmeneti utazási feltételekkel biztosítja kompszolgáltatását. A járványügyi helyzet új fázisba lépésével, igazodva a központi kormányzati intézkedésekhez, 2020. május 4-től (hétfő) a Társaság módosítja korlátozó rendelkezéseit.

2020. május 4-től a kompközlekedés vonatkozásában visszavonásig életbe lépő intézkedések a következők:

  • A BAHART ismét elérhetővé teszi kompszolgáltatását a motoros, kerékpáros és gyalogos utasai számára.
  • A tömegközlekedési eszközökhöz hasonlóan, a kompok fedélzetén is kötelező a szájmaszk viselése, illetve az előírt minimális 1,5 méteres távolságtartás egymástól.
  • A gépjárművel utazók a jegyváltás és utazás ideje alatt kiszállhatnak a gépjárműből szájmaszk kötelező viselésével és az előírt távolságtartás betartásával.

A Társaság további, 2020.03.24-én életbe léptetett átmeneti rendelkezései a kompszolgáltatás tekintetében továbbra is érvényben maradnak. Ennek értelmében az előzetesen meghirdetett éves menetrendben rögzítettekhez képest az aktuális járatindulás és napi üzemelési időszak a következők szerint biztosított:

  • Szántódrév kikötőből 7.00 és 19.00 óra között 60 percenként minden egész órakor
  • Tihanyrév kikötőből pedig 7.15 és 19.15 óra között 60 percenként, minden óra 15 perckor indulnak a kompjáratok.

Az átmeneti időszakban mind Szántódrév, mind Tihanyrév kikötőben 1 autós pénztár üzemel a jegyváltás biztosítása céljából. Mosdóhasználatra kompjaink fedélzetén továbbra sincs lehetőség, a kompok zárt utasterét az utazók nem használhatják. A BAHART szem előtt tartva az utazóközönség, valamint a munkatársak egészségének védelmét, továbbra is kéri az utasok közreműködését, hogy a jegyek megváltásakor körültekintően járjanak el, mellőzék a készpénzben történő fizetést és lehetőség szerint használják érintős bankkártyájukat!

A Balatoni Hajózási Zrt. folyamatosan figyelemmel kíséri a koronavírus járvánnyal kapcsolatos kormányzati intézkedéseket, és ennek megfelelően dönt az aktuális utazási feltételekről. Az életbe lépő módosításokról Társaságunk naprakész tájékoztatást nyújt hivatalos honlapján (www.bahart.hu), illetve közösségi média felületein.

 

Sajtókapcsolattartó:
Dobos Döniz - PR munkatárs

+36 20/472-0407, dobos.doniz@bahart.hu
www.bahart.hu