2021-01-15

Vitorláskikötő üzemeltetési pályázat visszavonása

Vitorláskikötők üzemeltetési pályázatának visszavonása

A Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) Igazgatósága a mai napon kezdeményezi a Társaság döntéshozó testületeinél a 11 db vitorlás kikötő üzemeltetésére kiírt pályázat visszavonását. Amennyiben az Igazgatóság döntését a Felügyelő Bizottság is támogatja, úgy a javaslat a Közgyűlés elé kerül, aki a végső döntést hozza majd meg a kérdésben.

A többségi tulajdonos Magyar Államot képviselő Magyar Turisztikai Ügynökség előzetesen megerősítette, hogy az Igazgatóság döntését a Közgyűlésen támogatni fogja, így a balatoni kikötők üzemeltetése továbbra is a BAHART feladata marad.

A pályázat felfüggesztését Witzmann Mihály, a térség országgyűlési képviselőjének kezdeményezésre, a térség kormánypárti képviselőinek egyetértésével javasolja az Igazgatóság, mert az újonnan kinevezett vezérigazgató szeretné alaposan felülvizsgálni az országgyűlési képviselő javaslatait.

A pályázat felfüggesztése a fejlesztéseket nem befolyásolja, azaz a flotta megújítása, az új hajók beszerzése is folytatódik menetrend szerint, és hamarosan új kompok és személyszállító hajók építésének szerződéskötését jelenthetjük be.

Siófok, 2021. január 15.