Megérkezett Badacsonyba és Fonyódra Tomaj, a BAHART új katamaránja

A 178. hajózási szezont már négy új hajóval kezdte meg a Balatoni Hajózási Zrt. A Balaton adottságaihoz kialakított két új komp mellett két új katamarán érkezett a Balatonra, melyből egy katamarán a nyugati medencében teljesít majd szolgálatot. A Tomaj nevű hajóval így tavasztól már a legforgalmasabb Fonyód-Badacsony útvonalon találkozhatnak az utasok. Az új katamaránnal a hagyományos fonyód-badacsonyi hajózási évadnyitó ünnepség keretében ismerkedhettek meg az érdeklődők és indulhattak ingyenes hajózásra a két település között. Ezzel kezdetét vette a BAHART hajóbemutató roadshowja, melynek során több balatoni településen is bemutatják a flotta „újoncait”.

Magyarország Kormányának több mint hatmilliárd forintos támogatásával történelmi léptékű fejlesztés keretében bővült új hajókkal a Balatoni Hajózási Zrt. flottája. A négy új hajó 40 éve nem látott fejlesztést jelent, és újabb lendületet ad a balatoni turizmusnak. A két komp és a két katamarán felavatására a 178. hajózási szezonnyitón került sor, melyet követően március közepén már mindkét komp megkezdte az utasok szállítását, az új katamaránok pedig szolgálatba állás előtt még több kikötőben is bemutatkoztak a nagyközönségnek.

A hajóbemutató roadshow következő állomása az április 20-án, szombaton megtartott hagyományos szezonnyitó ünnepség volt Fonyód és Badacsony között. Az esemény a Balaton megkoszorúzásával vette kezdetét, majd az érdeklődők ingyenes hajózás keretében próbálhatták ki a Fonyód és Badacsony között közlekedő új hajót. Az új katamarán menetrendi és programhajóként fog szolgálatot teljesíteni a térségben, biztosítva a nyári intenzívebb menetrendet.

Az ünnepségen Krisztin N. László, Badacsony polgármestere, Hidvégi József, Fonyód polgármestere és Veigl Gábor, a BAHART vezérigazgatója tartottak beszédet a sajtó képviselői számára. Az eseményt mindeközben gyerekprogramok, az új hajó bejárása, valamint rádiós kitelepülés és szórakoztató műsor kísérte. A rendezvény alkalmából pedig bemutatták Badacsony felújított, kultikus épületét, a Tátikát is, mely a továbbiakban a BAHART új jegypénztárjának ad helyet.

Az új hajók a tavasz folyamán már a végleges szolgálati helyükön fogadják a balatoni utasokat. A Tomaj katamarán Fonyód és Badacsony között közlekedik majd, a Balaton katamarán a Siófok –Balatonfüred – Tihany háromszögben teljesít szolgálatot, a Tihany és Szántód kompok pedig a révek között szállítják az utasokat, mely kényelmesebb és gyakoribb átkelést tesz lehetővé a két part között.

A hajók útvonalairól, valamint a menetrendről bővebb információk a www.bahart.hu oldalon találhatók.

Aktuális hírek

 • Keszthelyi road show

  Keszthely hajóbemutató rendezvény - 2024.05.26.

  Bővebben
 • Jókai

  Visszatért a 111 éves Jókai hajó a BAHART flottájába

  Bővebben
 • Komp

  Április 26-tól változik a kompmenetrend!

  Bővebben
 • Katamaránok

  Május 1-én sűrített menetrend Fonyód-Badacsony útvonalon!

  Bővebben
 • Csavargőzös

  152 éves a Csavargőzös - szezonnyitó április 27-én!

  Bővebben
 • Tomaj

  Megérkezett Badacsonyba és Fonyódra Tomaj, a BAHART új katamaránja

  Bővebben
 • 4 új hajó

  Történelmi léptékű fejlesztés a BAHART-nál – négy új hajó felavatásával indult el a balatoni hajózási szezon!

  Bővebben