Betöltés...

Kompközlekedés

A kompközlekedés vonatkozásában visszavonásig életbe lépő intézkedések:

  • A tömegközlekedési eszközökhöz hasonlóan, a kompok fedélzetén (a zárt és nyitott utasterekben egyaránt), valamint a kikötők teljes területén – a 6. életévét be nem töltött kiskorúak kivételével – mindenki számára kötelező az orrot és szájat eltakaró maszk (orvosi maszk, munkavédelmi maszk, illetve textil vagy más anyagból készült maszk) viselése. A kellemetlenségek elkerülése céljából arra kérjük az utasokat, hogy a maszk beszerzéséről mindenki előzetesen maga gondoskodjon, mivel maszkot a pénztárakban nem árusítunk.
  • A BAHART összes meghirdetett hajózási szolgáltatása közlekedési szolgáltatásnak minősül, ezért a hatályos járványügyi szabályok betartása (pl. maszkviselés, távolságtartás, stb.) kötelező, a szolgáltatások igénybevétele ugyanakkor NEM kötött védettségi igazolványhoz!
  • Javasoljuk, hogy a kompot igénybe vevő utasaink az utazás alatt ne szálljanak ki a gépjárműveikből!
  • Azt az utast, aki a komp fedélzetén nem az előírásoknak megfelelően viseli maszkját, a hajó személyzete felszólítja a helyes használatra. Amennyiben az utas a felszólításnak nem tesz eleget, úgy BAHART az érintett utast a hatályos Díjszabásban szereplő pótdíj megfizetésére kötelezheti, valamint az utazásból ki is zárhatja. Szükség esetén Társaságunk rendőri intézkedést is kezdeményezhet.
  • A BAHART felhívja utasai figyelmét, hogy az ajánlott, egymástól számított 1,5 méteres távolságot a kikötőben, a pénztáraknál és a kompok fedélzetén is – az egy háztartásban élők kivételével – tartsák be.
  • Továbbra is kérjük, hogy mellőzék a készpénzben történő fizetést, a jegyek kiváltásakor használják bankkártyájukat!

Május 1-től az aktuális járatindulás és napi üzemelési időszak a következők szerint biztosított:

  • Szántódrév kikötőből indulások: 6.40 és 21.20 óra között 40 percenként indul a komp.
  • Tihanyrév kikötőből indulások: 7.00 és 21.40 óra között 40 percenként indul a komp.

A túlpartra tart? Csak 8 perc!

A Balatoni Hajózási Zrt. tájékoztatja az utazóközönséget, hogy a kompközlekedést - a személyhajózási szolgáltatásoktól eltérően - az év minden napján biztosítja a Balaton északi és déli partja között! Válassza Ön is a BAHART kompjait, hogy elkerülje a dugókat, a sorban állást!

A konkrét dátumhoz tartozó indulási időpontokat a kereső segítségével is meg tudja tekinteni. Állítsa be az útvonalat (átkelés irányát), írja be a keresett dátumot, és nyomja meg az "OK" gombot. A kereső kiadja az adott napra vonatkozó összes, előre meghirdetett kompindulásokat. A "Visszaút megtekintése" gomb használatával az adott nap valamennyi visszaútra vonatkozó kompindulását írja ki a kereső Önnek.

Felhívjuk az utazók figyelmét, hogy a forgalom függvényében - a menetrend felfüggesztésével és a menetrendtől eltérően - a kompjáratokat sűrítjük, és a Balaton két partja közötti átkelést folyamatosan biztosítjuk!

A Balatoni Hajózási Zrt. a megváltozott vízállási viszonyok vagy az időjárási viszontagságok miatt elmaradó járatokért, azok késéséért, valamint autóbusz- és vasúti csatlakozások elmulasztásáért semmiféle felelősséget nem vállal, és kártérítést nem nyújt.

Amennyiben a szélsőséges időjárás, illetve a kedvezőtlen jégviszonyok miatt a kompszolgáltatás nem üzemel, utasaink figyelmét honlapunkon, Facebook oldalunkon és az útinform hírek segítségével is igyekszünk felhívni.

A BAHART a menetrend- és árváltoztatás jogát fenntartja!

A részletes utazási feltételeket az üzletszabályzat tartalmazza, mely letölthető a csatolmányok rovatban, illetve elérhető a Társaság révkikötőiben.