Betöltés...

Kompközlekedés

A kompközlekedés vonatkozásában visszavonásig életbe lépő intézkedések:

 • A kompok nyitott fedélzetén nem kötelező, de ajánlott a szájat és az orrot eltakaró maszk viselete. Zárt utasterekbe történő belépéskor – a 6. életévét be nem töltött kiskorúak kivételével – mindenki számára kötelező az orrot és szájat eltakaró maszk (orvosi maszk, munkavédelmi maszk, illetve textil vagy más anyagból készült maszk) folyamatos viselése.
 • A kellemetlenségek elkerülése céljából arra kérjük az utasokat, hogy a maszk beszerzéséről mindenki előzetesen maga gondoskodjon, mivel maszkot a pénztárakban nem árusítunk. A hajóra történő felszálláskor kötelező a maszk bemutatása, függetlenül attól, hogy a hajó zárt vagy nyitott fedélzetén kíván utazni az utas. Maszk hiányában a hajós személyzet a hajóra történő felszállást megtagadja.  
 • A BAHART jelenleg meghirdetett hajózási szolgáltatásai (kivéve bulihajó) közlekedési szolgáltatásnak minősül, ezért a hatályos járványügyi szabályok betartása (pl. maszkviselés) kötelező, a szolgáltatások igénybevétele ugyanakkor NEM kötött védettségi igazolványhoz!
 • Azt az utast, aki a hajó zárt részein nem az előírásoknak megfelelően viseli maszkját, a hajó személyzete felszólítja a helyes használatra. Amennyiben az utas a felszólításnak nem tesz eleget, úgy BAHART az érintett utast a hatályos Díjszabásban szereplő pótdíj megfizetésére kötelezheti, valamint az utazásból ki is zárhatja. 
 • A megváltott menetjegyek kizárólag a jegyen szereplő, adott időpontra szóló utazásnál használhatók majd fel, ugyanazon útvonalon korábbi vagy későbbi járatra nem érvényesek. Erre a korlátozott befogadóképesség miatt van szükség, hogy a szállítandó utasok száma előre tervezhető legyen.
 • A BAHART felhívja utasai figyelmét, hogy a települések között közlekedő menetrendi járatokra a retúrjegyek vásárlását részesítsék előnyben, az ismételt pénztári sorban állás elkerülése végett.
 • Kérjük, mellőzzék a készpénzben történő fizetést, a jegyek megváltásakor használják (érintős) bankkártyájukat.
 • A BAHART személyhajózási szolgáltatásait a járványügyi helyzetben minden utas a kapcsolódó korlátozó intézkedések maradéktalan betartása mellett saját felelősségére veszi igénybe, az utazással összefüggésbe hozható esetleges megbetegedésekért a BAHART felelősséget nem vállal.
 • A Társaság a megváltozott vízállási vagy időjárási viszonyok miatt elmaradó járatokért, azok késéséért, valamint vasúti és autóbusz csatlakozások elmulasztásáért semmiféle felelősséget nem vállal és kártérítést nem nyújt.
 • Az ár-, a menetrend- és programváltoztatás jogát a Társaság fenntartja.
 • A települések között közlekedő meghirdetett menetrendi hajójáratok utaslétszámtól függetlenül indulnak.
 • Csoportoknak a hajózási lehetőség megszervezését más időpontokban is vállaljuk.
 • Járatainkon a hajók befogadóképességének függvényében és a forgalmi viszonyoknak megfelelően, a kerékpárok szállítását csak korlátozottan tudjuk biztosítani.
 • A hajóra csak szájkosárral és pórázzal ellátott kutyát szabad felvinni.
 • A részletes utazási feltételeket az üzletszabályzat tartalmazza, mely letölthető a csatolmányok rovatban, illetve elérhető a Társaság hajóállomásain.

Május 1-től az aktuális járatindulás és napi üzemelési időszak a következők szerint biztosított:

 • Szántódrév kikötőből indulások: 6.40 és 21.20 óra között 40 percenként indul a komp.
 • Tihanyrév kikötőből indulások: 7.00 és 21.40 óra között 40 percenként indul a komp.

A túlpartra tart? Csak 8 perc!

A Balatoni Hajózási Zrt. tájékoztatja az utazóközönséget, hogy a kompközlekedést - a személyhajózási szolgáltatásoktól eltérően - az év minden napján biztosítja a Balaton északi és déli partja között! Válassza Ön is a BAHART kompjait, hogy elkerülje a dugókat, a sorban állást!

A konkrét dátumhoz tartozó indulási időpontokat a kereső segítségével is meg tudja tekinteni. Állítsa be az útvonalat (átkelés irányát), írja be a keresett dátumot, és nyomja meg az "OK" gombot. A kereső kiadja az adott napra vonatkozó összes, előre meghirdetett kompindulásokat. A "Visszaút megtekintése" gomb használatával az adott nap valamennyi visszaútra vonatkozó kompindulását írja ki a kereső Önnek.

Felhívjuk az utazók figyelmét, hogy a forgalom függvényében - a menetrend felfüggesztésével és a menetrendtől eltérően - a kompjáratokat sűrítjük, és a Balaton két partja közötti átkelést folyamatosan biztosítjuk!

A Balatoni Hajózási Zrt. a megváltozott vízállási viszonyok vagy az időjárási viszontagságok miatt elmaradó járatokért, azok késéséért, valamint autóbusz- és vasúti csatlakozások elmulasztásáért semmiféle felelősséget nem vállal, és kártérítést nem nyújt.

Amennyiben a szélsőséges időjárás, illetve a kedvezőtlen jégviszonyok miatt a kompszolgáltatás nem üzemel, utasaink figyelmét honlapunkon, Facebook oldalunkon és az útinform hírek segítségével is igyekszünk felhívni.

A BAHART a menetrend- és árváltoztatás jogát fenntartja!

A részletes utazási feltételeket az üzletszabályzat tartalmazza, mely letölthető a csatolmányok rovatban, illetve elérhető a Társaság révkikötőiben.